Hallo,

wat fijn dat je de moeite neemt om mijn website te bekijken! Dit kan betekenen dat je iets aan je eetgedrag wilt doen, met als gevolg gewichtsvermindering, of dat je juist wilt aankomen!
Of misschien ben je gewoon nieuwsgierig! Ook prima!

Mijn lijf en het daarbij behorende gewicht is al vanaf mijn 14e jaar leidend. Wat heb ik een diëten uitgeprobeerd: drinken van appelazijn, het brooddieet, de weight watchers, het ziekenhuisdieet, koolhydraatarm eten, weer naar de weight watchers, Sonja, South Beach, shakes, maar weer naar de weight watchers enz. enz.
En het hielp uiteindelijk helemaal niets! Ik werd zwaarder en zwaarder terwijl ik toch zo goed “aan het lijnen” was. Uiteindelijk kreeg ik ook last van eetbuien. Voor de buitenwereld had ik er (natuurlijk) geen last van, maar van binnen baalde ik ontzettend. Ik heb me nooit onzeker gevoeld, maar het zat het me wel dwars dat ik altijd met eten en mijn gewicht bezig was.
Op enig moment, ik was weer eens bij de weight watchers begonnen, dronk ik een kopje cappuccino. Heerlijk…maar dat besefte ik niet. Ik dacht: “Dat zijn 3 punten”. Toen werd ik “wakker”: ik dacht niet meer in eten of drinken, ik dacht in punten. Toen ik me dat realiseerde heb ik hulp gezocht. Want dit was niet goed…. Hier was ik KLAAR! mee.

Er kwam een goede coach op mijn pad. We hadden gesprekken over mijn eetgedrag, maar ook over mijn werk. In die tijd kwam ik het boek; “Ik mag alles eten!” tegen. Een methode van GCN om blijvend gewicht te veranderen. In dit boek werd duidelijk dat je gewoonten moet doorbreken. De combinatie van coach en methode was super!
Alles viel op zijn plek! Ik kreeg een andere kijk op eten, op voedsel. Ik kwam er achter dat ik eigenlijk meer gefixeerd was op wat ik NIET mocht eten, dan op wat ik WEL mocht eten. En alles wat ik NIET “mocht” at ik juist. Dat klopte niet. Want net zoals de roze olifant: als je er niet aan mag denken doe je dat juist. Ik was KLAAR! voor verandering.

Die verandering bestond uit het feit dat ik ervoor koos om de opleiding tot gewichtsconsulente te doen. Een fijne opleiding waarin ik veel leerde over voeding en het omgaan daarmee. In juli 2017 heb ik deze opleiding afgesloten met een diploma. Ik was gediplomeerd gewichtsconsulente! Ondertussen was ik begonnen mijn bedrijf gestalte te geven. Want dat was wat ik wilde en wil: mannen en vrouwen helpen die er ook KLAAR! mee zijn, maar tevens ook KLAAR! voor verandering zijn!

Ik heb me aangesloten bij een groep gewichtsconsulenten die op dezelfde manier werken, namelijk volgens de methode “Ik mag alles eten” van GCN (Gewichtsconsulenten Nederland). Een methode die er voor zorgt dat je NOOIT meer hoeft te lijnen, omdat je anders gaat denken. Je gaat liever voor jezelf worden en eten op een normale gezonde manier.

Ik ben nog steeds te zwaar, heel langzaam gaan de kilo’s eraf. Het gaat niet snel, maar ik heb ervoor gekozen om deze kilo’s eraf te houden en niet, zoals voorheen, heel veel en heel snel af te vallen en het er een half jaar later weer bij te hebben. En zoals ik al eerder in een blog schreef: Ik kies voor de landweggetjes, ik hoef niet meer over de snelweg. Ik geniet van alles wat ik onderweg tegenkom. Uiteindelijk kom ik er dan ook! Dit geeft rust. Ik geniet van eten, van af en toe een wijntje en boven alles: ik denk niet steeds aan eten! En dat voelt goed.

Naast mijn baan in het onderwijs ben ik er om samen met jou uit te zoeken hoe jij die rust ook kunt krijgen. Bel of mail me gerust voor meer informatie!
Liefs,
Ellen